19 apr Wat is een amuse?
Wat is een amuse eigenlijk? Een amuse is een klein gerechtje om de smaakpapillen te stimuleren. Het woord amuse komt uit de Franse taal en is afgeleid van het woord “amuser”. Dit Franse woord heeft veel betekenissen, waaronder genieten, smullen en lekker eten. En dat is nou precies waar onze Amusetours om draaien!
Er zijn verschillende redenen waarom onze partner restaurants een bepaalde amuse serveren. Restaurants serveren hun signature dish in amuse vorm, een favoriet gerechtje wat hen als restaurant echt typeert. Dit is een ontzettend leuke manier om kennis te maken met restaurants. Uiteraard vindt er altijd een samenwerking plaats tussen de chef en sommelier, zodat de combinatie van de amuse en wijn zorgt voor een culinaire beleving waarbij alle zintuigen geprikkeld worden.
In onze partner restaurants worden de welbekende klassiekers (zoals een carpaccio) omgetoverd tot een sensationele smaaksensatie (zoals een carpaccio bonbon met een mediterrane vulling). In combinatie met de geserveerde wijn, uitgebreid toegelicht door een sommelier zorgt dit voor een combinatie die je nog niet eerder hebt geproefd!
Daarnaast kan het zijn dat de restaurants zichzelf graag willen uitdagen en verassen met een bijzondere smaak explosie, op deze manier verbreed je jouw culinaire kennis en smaak.
Wil je ook een culinaire beleving ervaren? Dit is wat je kunt verwachten:
- Een culinaire amuse bij ieder restaurant
- Een proefglas wijn, die aansluit op de amuse
- Je kunt de bediening altijd vragen om een glaasje water
- Een extra beleving tijdens de tour
