terugblik Amusetour HOORN zomereditie 2022

Na twee jaar wachten was het eindelijk zo ver; Amusetour Hoorn gaat van start! Het was een prachtige dag, vol zon, vol gezellige mensen en vol met heerlijke amuses en wijnen. Wij nemen je mee in het verloop van onze XXL-editie Amusetour Hoorn, met maar liefst 10 deelnemende restaurants!

De dag begon vroeg, om 12 uur begonnen de eerste amusanten aan onze tour. De zon weerkaatst op het water van de Hoornse haven en de tempratuur begint al heerlijk op te lopen!

Onze deelnemende restaurants maken voor de Amusetour een speciale amuse. Om jullie een inzicht te geven in de amuses hebben wij deze voor jullie opgesomd;

  • Een huisgerookte eendenborst, met een crème van pastinaak, groene asperge, kaantjes van Seranoham, soja payonaise en een krokante van zoete aardappel en gedroogde tomaat. Bij het Wapen Hoorn werd deze heerlijke amuse geserveerd met een bijpassende, lichte rosé.
  • Bij de Bekroonde Boer, een nieuw restaurant in Hoorn werd een gamba tartaar, gel gerookte paling met gebrande bloemkool, gepofte quinoa getopt met kruidenolie geserveerd. Met een Roemeense Pinot Grigio ernaast was dit een heerlijke, zomerse combinatie.
  • Een klassieker; de vitello tonato kan niet ontbreken. Dit gerecht gaat het best gepaard met een goede, witte wijn, en dat weet restaurant Van Der Kroft als geen ander!
  • Het Thaise restaurant Buriram liet haar cultuur terugkomen in haar amuse; een Yam Mamuang (Mangosalade) met Zalm en Tom Kha saus werd geserveerd met een heerlijke, witte Marsanne.
  • Bij restaurant Marque werd een van de specialiteiten geserveerd; de iberico. Een goed stukje vlees wordt natuurlijk geserveerd met een rode wijn, in dit geval een Crianza!
  • Een Rilette van parelhoen, gember en walnoot op een crostini, bij de Boergondiër werd deze amuse met allemaal biologische ingrediënten bereidt en geserveerd in combinatie met een heerlijke rosé
  • Een gazpacho van komkommer en basilicum met gerookte paprika-olie was een koude amuse bij de Kade in Hoorn, geserveerd met een lichte rosé. Echt licht was deze rosé echter niet, want deze fles van 5 liter was enorm zwaar!
  • Bij restaurant HAVN werden speciale taco-amuses geserveerd; een butter chicken of een vegetarische tempeh variant. Met een Bodegas Garciarévalo, Tres Cantos Verdejo erbij geserveerd was dit een waar zomers festijn.
  • De iconische Hoofdtoren van Hoorn serveerde een tataki amuse van zalm, waar natuurlijk een witte wijn bij hoort. Hier is gekozen voor een pinot planc, die gedronken werd met een uitzicht over de Hoornse haven.
  • Het nieuwste restaurant van Hoorn mocht tijdens de amusetour alvast laten zien wat zij in petto hebben. In de locatie van … werden door The Saint croustades bereid; zowel met kippenlever, rode biet en tomasu mayonaise als een vegetarische optie met geitenkaas, doperwten en gekonfijte citroen. Met een mousserende wijn heeft The Saint zich zeker op de kaart gezet!

Al met al, een fantastische dag met enorm veel heerlijke amuses en wijnen! Gelukkig hebben we genoeg foto’s om na te genieten van deze fantastische dag…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]



Terug