09 jun Een terugblik naar Amusetour Breda!
Op zondagmiddag 4 juni vond de allereerste editie van de Amusetour Breda plaats. Het was een enorm succes, en daarom nemen we je in dit blog graag mee!
Het eerste restaurant was The Office, gelegen op de bovenste verdieping van een kantoorpand. Met uitzicht op de Grote Kerk was het dakterras een heerlijke locatie. Natuurlijk werkte het zonnetje ook enorm mee, dat deed zijn best! Het gerechtje was ook bijzonder: speciaal voor de Amusetour serveerden ze namelijk 3D-geprint vegan vlees! Een unieke smaak die velen nog niet eerder hadden gezien, wij ook niet!
Daarna wandelden we naar Old Dutch, een sportbar gevestigd op de Grote Markt. Hier staan premium vleesgerechten centraal. Ze serveerden een Bulgogi, ook wel bekend als vuurvlees! 🔥 Dit rundvleesgerecht komt oorspronkelijk uit Korea en werd geserveerd met een heerlijke rode wijn.
Vervolgens kwamen we bij De Markt aan! En hoe kan het ook anders, dit restaurant bevindt zich op de Grote Markt van Breda. Hier werd een heerlijke zalmtartaar geserveerd. Voor de ultieme wijn-spijsbeleving werd er een “black label pinot grigio” uit Verona geserveerd. Je kon hier lekker op het terras plaatsnemen, zodat je niet alleen van de amuse kon genieten maar ook van dit mooie en indrukwekkende plein (in de zon)!
Restaurant La Tour is ook zo’n bijzondere locatie. Op het eerste gezicht is het een mooi en modern restaurant, maar daarnaast hebben ze een middeleeuwse wijnkelder! Ook is La Tour een delicatessewinkel met prachtige producten, zoals verschillende soorten ham, kazen en krabsalade! Tijdens de tour serveerden ze een brioche met gekarameliseerde taleggio en walnoot. 🧀
Plan B is zoals ze zelf zeggen een “happasbar”. Hier werd een vegetarische amuse geserveerd, namelijk Taco Sin Carne. Op de kaart vind je allerlei verschillende gerechtjes, van vlees tot veganistisch en van vis tot vegetarisch, voor ieder wat wils! Wist je dat het bij een Amusetour altijd mogelijk is om vegetarisch, of zelfs veganistisch, te eten? Dit kun je bij het kopen van een kaart aangeven bij jouw dieetwensen!
Het zesde restaurant in de tour was Spinola. Ook dit is een bijzondere locatie, namelijk een boot! Deze ligt in de haven van Breda en is een perfecte plek voor een zonnige dag. Hier werd een heerlijke steak tartaar met aardappel, ui en een vinaigrette van tomaat geserveerd, in combinatie met een licht gekoelde Oostenrijkse Pinot Noir.
Als afsluiter kon je genieten van een extra beleving! Deze keer mocht restaurant Big Belly een van hun specialiteiten serveren. Zij verzorgden een liquid dessert, in de vorm van een biertje. In hun prachtige binnentuin kwamen alle Amusanten samen om na te praten over de geweldige tour.
Al met al een fantastische dag, en wat nog leuker is? Het is allemaal vastgelegd door Omroep Brabant! Wil je nog wat sfeer proeven van deze Amusetour? Bekijk het item dan via https://www.omroepbrabant.nl/tv/programma/3106623/Zinderend-Zuiden/aflevering/4262440/Zinderend-Zuiden

