Culinaire inspiratie; vegan hot choco

Vegan Hot Choco met een stiekeme groente.

 

In de koudere dagen zijn er veel heerlijke manieren om jezelf op te warmen. Een favoriet van velen is een kop warme chocolade melk. En wat is er nu lekkerder dan een kop zelfgemaakte, warme chocomel met een nog rijkere en vollere smaak én een verborgen groente? Wij hebben vandaag een speciaal, vegan recept voor jullie!

Benodigdheden:

  • havermelk
  • pure chocolade
  • zoete aardappel
  • vanille extract
  • optioneel: kokosmelk

Begin met het verwarmen van je pan met havermelk. Voeg vervolgens gehakte stukjes pure chocola toe en roer goed door. Kook in een andere pan stukken zoete aardappel tot ze zacht zijn. Stamp de zoete aardappel en voeg een scheut vanille extract toe. Doe de gestampte zoete aardappel in de pan met havermelk, roer door tot het een geheel is en voila, een heerlijke volle warme chocomel.Voeg eventueel zelfgemaakte vegan kokos slagroom toe door een blik kokosmelk een nacht in de koelkast te laten staan. Schep vervolgens de dikke melk uit het blik en in een kom, voeg wat aroma naar wens toe en en klop tot het mooi dik en fluffy is.


Enjoy!



Terug