
08 dec Culinaire inspiratie; kerst staat voor de deur
Geplaatst op 11:58h
in Amusetour
Met de feestdagen in aantocht is ieder op zoek naar geschikte kerstmaaltijden om te bereiden. Wij hebben echter geen maaltijden, maar amuses voor jullie op een rijtje gezet. Dat zijn natuurlijk onze specialiteiten! Heerlijk als aperitief voor het kerstdiner. Natuurlijk kun je voor goede kerstgerechten ook terecht bij onze participerende restaurants van het afgelopen jaar!
Luxe paddenstoelenkaviaar amuse
- 250 g champignons
- 2 sjalotten
- 2 el olijfolie
- 4 takjes tijm
- 4 kleine blaadjes kropsla
- 4 tl crème fraîche
- 5 g bieslook
- 4 halve walnoten
Zet in 3 stappen deze heerlijke Paddenstoelenkaviaar op tafel.
- Veeg de champignons indien nodig schoon met keukenpapier. Snijd ze eerst in plakjes en snijd de plakjes vervolgens in stukjes van 3-4 mm. Snipper de sjalotten fijn. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de champignons op hoog vuur in 4 min. goudbruin.
- Haal intussen de blaadjes van de takjes tijm. Zet het vuur laag en voeg de sjalot en tijm toe. Fruit 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat minimaal 20 min. afkoelen.
- Leg in elk glas een blaadje sla. Verdeel de paddenstoelenkaviaar over 4 glaasjes. Doe in elke glaasje met behulp van 2 theelepels een beetje crème fraîche op de paddenstoelen. Knip de bieslook fijn en strooi over de crème fraîche. Garneer met een halve walnoot.
Gerookte eendenborst met kruiden en sinaasappeldressing
- 1 bosuitje
- 15 g koriander
- 20 g tuinkers
- 100 g gerookte-eendenborstplakjes
- 1 el mayonaise
- 1 sinaasappel
- 15 g gebakken uitjes
Zet in 5 stappen deze heerlijke Gerookte eendenborst met kruiden en sinaasappeldressing op tafel.
- Snijd het bosuitje in 3 stukken en snijd elk stukje in dunne reepjes.
- Snijd de koriander in stukjes van ca. 4 cm.
- Snijd de tuinkers af en meng deze samen met de koriander en bosui in een kom.
- Verdeel de salade over de plakjes eendenborst en rol de plakjes op.
- Meng de mayonaise met 1 tl water. Boen de sinaasappel schoon en rasp ¼ van de schil boven de mayonaise en roer door. Garneer elk rolletje met wat sinaasappeldressing en bestrooi met gebakken uitjes.