Bergen

Amusetour Bergen 19 maart 2017

Kunstenaarsdorp Bergen charmeert vanaf het eerste bezoek. Gelegen aan de duinen, prachtig groen en met een knus centrum. Zien en gezien worden is hier aan de orde van de dag. En er is meer dan genoeg te zien! Prachtige woningen aan brede lanen, leuke boetiekjes, de ruïnekerk, galerieën en heel gezellige en gastvrije restaurants. Een fantastische plek voor de Amusetour!

Niet voor niets heeft Bergen al diverse Amusetours achter de rug. Gastronomisch genot gaat hand in hand met kunst, cultuur en natuur. In het ideale geval geniet u eerst van de prachtige omgeving. Stap op de fiets of ga wandelen en ontdek de bossen en het duingebied om de hoek. Op slechts drie kilometer afstand strekt het zandstrand van Bergen aan Zee zich voor u uit. Na al die beweging krijgt u vanzelf trek! Tijd voor het eerste restaurant van de middag.

Kaarten € 49,50, de tour is van 12 tot 17 uur.

De Amuses:

ONDER DE LINDE:

Amuse: Roulleau gerookte eendenborst, gemarineerde zilverui en macaron met gevogelte mousse.

Wijn: Pinot Grigio rosé uit Italië.

ZUSTERS:

AMUSE: Huisgerookte zalm, truffelmayonaise.

Wijn: wit

JULIE:

Amuse: Rilette van gekonfijte eendenbout met brioche en cumberlandsaus.

Wijn: Rode wijn, nader te bepalen.

Bourbon Room:

Amuse: vegetarische burger op huisgemaakt brioche met rode ui-relisch, bacon van tomaat en vadouvan mayonaise.

Wijn ; Bossotti Rifletti rosé, Piemonte, Italie. Druif; Barbera en Nebbiolo, 100% biologisch, krachtig en kruidig of

Wijn: Campo di Marzo Negroamaro, Puglia, Italie. Druif; Negroamaro rond, licht zoetje, kruidig, zachte tannine.

 

LOETJE,

Amuse: Rosbief.

Wijn: Rood

CUNST:

Amuse: Rauw gemarineerde roodbaars, wortel wasabi creme, krokante gamba, zoetzuur van komkommer, salade van kruiden en gepofte cherry tomaat.

Wijn: Kleindal South Africa, Chenin Blanc 2016.

DjaDjan:

Amuse: witlof with love (kip).

Wijn: Viognier.

Wonders:

AMUSE: Risotto met kalf.

Wijn: Pinot Noir.

 

 
 

3 haringhe 2

Amusetour Bergen

Onze Sponsors

Restaurants