Dieet zou nu best een goed idee zijn.
Als bloggers van de Amusetour worden wij met enige regelmaat bloot gesteld aan wijn en hapjes. Dit is natuurlijk helemaal super duper alleen de weegschaal protesteert tegenwoordig wat vaker dan voorheen.
Er zit dus maar 1 ding op en dat is keihard sporten want stoppen met de Amusetour Hell No!
Afgelopen zondag waren we in Amsterdam. Nu hebben we daar wat vrienden gespuis wonen dus al snel ontplofte whatsapp, “jongens we gaan met z’n allen!” Er komt trouwens ook een dag dag ik iets ga schrijven over onze whatsappgroep. Er gebeuren hier soms rare dingen, onderwerpen die het daglicht niet kunnen verdragen. Er zijn ochtenden dat ik van Vliegtuigstand af ga en 265 berichten heb gemist, geniaal!
Ok terug naar onze capital. Amsterdam zuid om precies te zijn. Make No mistake hier zitten wat puike plekjes waar je anders niet snel binnen zal stappen. Neem bijvoorbeeld Het Conservatorium Hotel; College Hotel en Le Garage. De setting maakte ons stil en bij het zien van de schitterende binnenplaats van Het Conservatorium Hotel werden we blij, heel blij. We werden verrast met heerlijke amuses. Van sushi tot een heerlijk simpel eitje met tonijn, gesprekken in de keuken met een chef waarvan de snor ons intrigeerde.
De foto van Joop Braakhekke die indruk maakt bij binnenkomst, de rode wijn die paté wegspoelt en de lachende gezichten die ons vanuit allerlei spiegels tegemoet komen.
Een wat ouder stel kijkt ons met argus ogen aan… zouden we iets te nadrukkelijk aanwezig zijn? We vervolgen onze weg naar qua sfeer de leukste deelnemer: Brasserie Van Baerle. We gaan naar boven waar het gerinkel van glas ons als muziek in de oren klinkt.
Er liggen 3 amuses en we mogen alles proberen. Ik val aan en geniet van de smaken en zie in mijn ooghoek gegniffel en gelach. Wenkbrauwen vliegen van hoog naar laag. Ik hoor een vriend zeggen: “Lekker hè Bel die hersenen”
Wat…
Hoe bedoel je?
Ik schiet naar de ober en hij schiet in de lach bij het zien van de paniek op mijn gezicht. “Eh, meneer wat eten we eigenlijk?”
“Kalfswang, tong en dat krokante dat op een bitterbal lijk dat zijn de hersenen, gefrituurd met citroen mayonaise. Heerlijk hè!”
Ik druip af, giet nog een glas wijn naar binnen en al gillend en gierend beseffen we dat we in de eetproef van Expeditie Robinson zijn beland! Lord have Mercy! We schieten een foto en dalen af de straat op, iet wat wiebelend vervolgen we onze weg.
Het Hilton/ Roberto’s, mousseert ons maagje en daarbovenop een heerlijke amuse die niet te omschrijven is.
Oud Zuid verwend ons met een Home made ravioli en omdat we zoveel zitten te kletsen is het rennen geblazen naar Solo onze laatste stop. De gastvrijheid is hartverwarmend en de crostini met biefstuk tapenade smaakt overheerlijk! Van de rode wijn bestellen we snel nog een fles en iet wat tipsy blijven we nog even heerlijk na-wijnen.
Amsterdam is mooi, dat wisten we natuurlijk al lang. Een perfect decor voor de wijn en spijs liefhebber. Kleine tip combineer deze dag met een bezoek aan een van de schitterende musea in de buurt. Doe dit alleen wel voor de tour. Want erna is niet handig… het zou zomaar kunnen dat andere mensen je dan iets te luidruchtig vinden 🖤

Amusetour Amsterdam-Zuid

24 uur op Vlieland….

Ik hou van Nederland, maar om nou te zeggen dat ik al veel van ons land heb gezien. Dus toen wij hoorden van de Amuse Tour op Vlieland hoefden we niet lang na te denken en bevonden ons als snel op de boot naar het 2e eiland in mijn ezelsbruggetje TVTAS.

Omdat terug gaan op dezelfde dag geen optie zou zijn hebben wij een hotel geboekt met de naam Badhotel Bruin. Mogen we even zeggen hoe fantastisch dit boetiekhotel is en het bijbehorende hotelontbijt? We hadden de superiorkamer en bij het zien van het enorme bed met fluffy deken en kussens werden we blij…heel blij. De fles Champagne op de kamer kwam goed van pas, de kurk vloog door de kamer en we waren los!

Er deden 10 restaurants mee aan de tour en om 12.00 uur zetten wij dapper koers naar De Dining. Grappen makend over al die fietsende mensen werden we al snel stil en dachten: “Shit, die fiets is zo’n gek idee nog niet!” Want toen we met glas 1 en amuse op de bank zaten en de kaart bekeken drong het tot ons door dat we echt door moesten stappen of een fiets huren. Dit laatste leek ons het beste en met mijn rokje onder de oksels snelde we naar Jan van Vlieland.

Een regenbui verpeste bijna onze outfits en we doken razendsnel naar binnen bij De Wadden. De amuse smaakte voortreffelijk en de wijn, tja die was met 2 slokken op en we hadden graag wat meer willen proeven, Pinot Grigio blijft echt een van de favorieten.

Ook ons hotel deed mee aan de tour en onder de naam Bravoure serveerde ze een heerlijke tartaar met een rode wijn waar we warm van werden.
Inmiddels was het droog geworden en wij stapten op onze fietsen richting strand. Next stop: ’t Badhuys, dit schitterende strand restaurant is onlang verbouwd en wij waren op slag verliefd op de bar en de gezellige sfeer die er heerst. Achterin is een ruimte gecreëerd voor de Amusanten en een live muzikant genaamd Robin maakt er een feest van. Verzoekjes en zelf een kersthit alles passeert de revue. De amuse beland bij ons op nummer 1, wat een heerlijkheid! Heeft de sfeer ermee te maken? Ongetwijfeld. Echter de gamba en zijn zusje de gamba crouton maken van ons hele blije gasten. De bijpassende wijn uit eigenland maakt het af! We blijven lekker lang zitten en zien blije gezichten komen en gaan.

Ook hier valt op dat men elkaar kent en het gevoel van saamhorigheid voort de boventoon. Entre Deux Mers, vult onze magen met een warme amuse en dat is voor de afwisseling erg lekker en de ziltige smaak maakt ons dorstig naar meer.

We zetten de afdaling weer in richting het dorp en na wat spannende momenten: blaadjes op de weg en een nog meer omhoog kruipende rok inclusief 5 glazen wijn in de mik, maakte dat ik het af en toe uitgilde, tot groot vermaak van het halve eiland. Ik rook truffel, we stapten Zuiver binnen en wat direct opviel was de knappe man achter de bar, ik ben dol op grijze mannen! De amuse was heerlijk ik had er wel 2 op gekund! Maar ok soms moet je aan de medemens denken en we hadden nog 4 restaurants te gaan.

We keken op ons horloge en de schrik sloeg ons om het hart! De tijd vloog en wij moesten volgas om voor 17.00 binnen te vallen bij het laatste mooie plekje. We smeten de fietsen naar binnen en bedankten Jan, mn rok naar beneden trekkend rende ik een raar wiebelend waggeltje op volle vaart naar Gestrand. Hap, slik, weg en door. Wat ons op viel bij Gestrand waren de enorme leuke zithoekjes en met uitzicht over het water een heerlijke zittenblijver, maar nu niet.

Geuzenest had een hutspot met sukade voor ons klaar staan. En oh oh we hopen echt dat ze dit gerecht de komende wintermaanden op de kaart gaan zetten! Bij Plezant verasten ze ons met een zalmburger en een klein glaasje bier.

De hekkensluiter van deze fantastische middag was De Lutine we doken op wat barkrukken en om 16.55 uur stond daar ons laatste (van de middag) glaasje wit met een vis amuse. We hebben het gered! Binnen de tijd met dank aan de fietsen en Edwin en Bas die deze middag voor ons mogelijk hebben gemaakt. We zijn verliefd, op Vlieland en de mooie plekjes.

In de korte tijd van 24 uur hebben wij 10 restaurants bezocht, een strandwandeling gemaakt zijn we dronken geworden in 2 kroegen en hebben onze roes uitgeslapen in een fantastisch hotel. De gastvrijheid waarmee we werden ontvangen was hartverwarmend.

We waren soms ook wat in de war, want het soort mens dat je op Vlieland vindt is enerzijds de wat chiquere man of vrouw die bij te veel wijn ritmisch maar uit de maat op het plaatselijke biljart beland om vervolgens een dag later op de boot naar het vaste land met grote zonnebril op onherkenbaar wenst te blijven.
Anderzijds de lokale krullenbol met leuk accent die verteld dat Vlieland een plek is waar je je hart aan kunt verliezen als je de ogen maar openhoudt voor alle natuur en de adembenemende stilte die dit eiland zo betoverend maakt.

Vlieland tot snel en Amuse tour, see you next week in Amsterdam!
ISABEL

Amusetour Vlieland

Hoorn laat je horennnn!

Met een kleine kater zit ik naar mijn lege beeldscherm te staren. Terwijl ik denk aan gister verschijnt er een glimlach op mijn gezicht en een grinnik schiet tussen mn lippen door. Gatverdamme, ik moet mijn  tanden poetsen! De geur van wijn en sigaretten komt mij tegemoet en prioriteiten stellen is nu belangrijk. Ik baan mezelf een weg door het huis en plens gelijk maar even wat koud water over mijn wangen.

De reden van al deze ochtendhorror? De Amuse Tour in Hoorn, my home town en dus een echte thuis wedstrijd. Waar ik alle andere tours mezelf kon bedwingen en vaak de BOB was, konden we deze af op de fiets en dat heb ik geweten. We mochten onze kaarten afhalen bij Hendrikje Stoffels, de zon scheen, het was nationale rokjes dag, de vrouwen straalden en de mannen roken verrukkelijk.  De aftrap is er een van hoge klasse en op dit plekje in de haven bevind je je tussen de sterren. We vervolgen onze weg naar Lucas Rive en nu wordt het voor mij wat lastig, ik ben namelijk heimelijk verliefd op deze man, niemand leest dit toch dus ik kan mijn hart laten spreken . We doen ons te goed aan gestoofde rundernek met een aardappel mousseline etc etc, ik bedoel maar, nu weet je wel wat het niveau is van vandaag een 10+.

De Sushi Bowl van de Korenmarkt was meer dan verrukkelijk en De Hoorne Kogge scoort wederom punten met zijn 3 gangen doorlopend door het restaurant heen. We eten het heerlijke amuse dessert en de sangria tikt lekker aan. Van der Kroft hoort ook bij de harde kern en een kijkje in de keuken geeft ons echt de indruk dat de hele brigade hier met plezier staat te knallen! Na 5 restaurants wordt het sfeertje steeds lolliger, we verzamelen bij Buriram op het plein en komen daar vanuit alle hoeken vrienden en bekenden tegen. We worden her en der bijgeschonken en mijn mobiel blijft maar piepen. We hebben zoals vele van jullie een meiden app, Ladies Online…voor de thuis blijvers: Sorry voor al het app geweld, de WC challenge die bedacht werd was een doorslaand succes en de foto’s van aangeschoten vriendinnen met een dot wc papier op hun hoofd maken me nu nog aan het gieren!

We haken aan bij de Bourgondiër en zien dat de mannen van ons gezelschap niet meer proosten met glazen maar met flessen wijn! Dit loopt volledig uit de hand, waar is het water! Wie is de ambassadeur van The Hydratation? Het terras leent zich bij uitstek om even een pauze in te lassen en de benen wat rust te gunnen. Wat zijn we aan het genieten, tot een van ons een gil geeft en keihard in het rond begint te sprietsen met een fles zonnebrand, kijk die knalrode tenen!  We hijsen ons uit de stoelen en zetten de laatste 200 meter in. Hier doen wij ons nog bij 3 restaurants te goed aan fantastische hapjes! Het broodje bapao gaat er in als zoete koek, en ook de kruidige bal gehakt van Steak verdwijnt in een rap tempo naar binnen. Uiteraard weg gespoeld met heerlijke wijnen die met zorg zijn uitgezocht. We tikken em af bij De Hoofdtoren waar als traditie getrouw tout le Hoorn zich verzameld en nog even wat laatste wijntjes en in mijn geval cola (met een tikkie malibu) naar binnen giet. We besluiten een soort van verstandig rond 18.00 naar huis te gaan en wiebelend op de fiets kijken we terug op weer een schitterende dag! Amuse Tour, verbind, verbroedert, vermaakt. Don’t mis it…

Inge en Michiel wat een fantastische prestatie hebben jullie weer neergezet, alle restaurants bedankt voor jullie enorme gastvrijheid en mooie gerechten. Tom Bakker, Sense Keukens en Mooi Parfumerie Verberne zonder jullie als sponsoren zou dit niet mogelijk zijn geweest. Hoorn, je bent een cadeautje om in te wonen en wat ben ik trots op onze horeca.

Meiden…. Wat is het stil op de app….. slapen jullie al?

ISABEL

Amusetour Hoorn 11 juni 2017

Wat een feest, opnieuw… wordt het al saai? Nee dat nooit. Juist door de verschillende steden de verschillende restaurants, veelal nieuwe gezichten maar ook de harde kern maken ook deze dag weer één voor in de boeken. Alleen maar liefde, voor de amuse tour!