Edam

Amusetour Edam 24 september 2017

Kaasstad, parel aan het IJsselmeer, handelsstad… Edam heeft veel bijnamen. De stad, die inmiddels meer dan 650 jaar stadsrechten heeft, heeft een bijzonder rijk verleden. Stel je maar voor: ooit was het een drukke badplaats met strand aan de Zuiderzee! Nu kun je er heerlijk slenteren, genieten van de mooie panden en de goede restaurants tijdens de Amusetour.

Op internet zijn nog foto’s te vinden uit de badplaatstijd van Edam. De stad was ook een echte handelsstad, bekend om de scheepsbouw, haringvisserij en natuurlijk de kaashandel! Kwam de wereldberoemde kaas vroeger grotendeels nog echt uit Edam, tegenwoordig wordt hij gemaakt in Marum, Groningen. Toch kun je in de stad nog de voormalige (kaas)pakhuizen bewonderen, maar ook het oude weeshuis en de oude Grote Kerk. Ook leuk zijn de oude, traditionele woonhuizen. De monumenten, de grachten; in Edam proef je nostalgie. Maar je kunt er nog veel meer proeven: de stad heeft namelijk een aantal heel fijne restaurants!

De Amusetour in Edam is aan het uitgroeien tot een heel gezellige en geliefde traditie. Het aanbod aan restaurants in de stad is divers. Welke keuken heeft uw voorkeur? U vindt vast een plekje in dit pittoreske stadje.

AMUSES EN WIJNEN:

L’Auberge Damhotel Edam

Amuse:

Wijn:

La Galera

Keuze:

 

Wijn:

 

Het Geheim van Edam

Amuse: Geheim

Wijn: Geheim

De Beurs

Amuse:

Jimmy’s

Amuse:

Wijn:

 

Restaurant VIJF

Amuse:

Wijn:

 

De Fortuna

Amuse:

Wijn:

 

 

 

amuse-home

Amusetour Edam

Restaurants