Edam

Amusetour Edam 24 september 2017

Op zondag 24 september 2017 van 12 tot 17 uur vindt wederom de Amusetour Edam plaats.
De Amusetour in Edam is aan het uitgroeien tot een heel gezellige en geliefde Amusetour.

Edam
Kaasstad, parel aan het IJsselmeer, handelsstad… Edam heeft veel bijnamen. De stad, die inmiddels meer dan 650 jaar stadsrechten heeft, heeft een bijzonder rijk verleden. Stel je maar voor: ooit was het een drukke badplaats met strand aan de Zuiderzee! Nu kun je er heerlijk slenteren, genieten van de mooie panden en de goede restaurants tijdens de Amusetour.

Kaashandel en historie
Op internet zijn nog foto’s te vinden uit de badplaatstijd van Edam. De stad was ook een echte handelsstad, bekend om de scheepsbouw, haringvisserij en natuurlijk de kaashandel. Kwam de wereldberoemde kaas vroeger grotendeels nog echt uit Edam, tegenwoordig wordt hij gemaakt in Marum, Groningen. Toch kun je in de stad nog de voormalige (kaas)pakhuizen bewonderen, maar ook het oude weeshuis en de oude Grote Kerk. Ook leuk zijn de oude, traditionele woonhuizen. De monumenten, de grachten, in Edam proef je nostalgie. Maar je kunt er nog veel meer proeven, de stad heeft namelijk een aantal heel fijne restaurants!

Culinair Edam
In Edam valt er veel te proeven, de stad heeft namelijk een aantal heel fijne restaurants. De deelnemende restaurants zijn:

Edam, veel meer dan alleen lekkere kaas!

amuse-home

Amusetour Edam