Dordrecht

Amusetour Dordrecht 12 november 2017

Veel water, talloze monumenten, een grote verscheidenheid aan winkels, restaurants en musea. Dordrecht is een heel veelzijdige stad waar iedereen wat naar zijn hart vindt. De oudste stad van Holland, gelegen op het drierivierenpunt van de Merwede, de Noord en de Oude Maas, is dan ook een geknipte kandidaat voor de Amusetour.

Dordrecht kreeg al in 1220 stadsrechten, waarmee het naar alle waarschijnlijkheid de oudste stad van Holland is. Met zo’n lange historie mag je rekenen op heel veel indrukwekkende bezienswaardigheden. Voorbeelden zijn de binnenhavens, de Grote Kerk, die bekend staat om zijn onvoltooide toren en de Groothoofdspoort en de rivierkade aldaar. Dan heeft Dordrecht ook nog ongeveer 900 rijksmonumenten. Langs de oude havens staan vele historische koopmanshuizen. Zeker 50 daarvan hebben een Dordtse gevel, een karakteristiek geveltype dat sinds de 16e eeuw werd toegepast. Rond het Statenplein vind je de vele winkels en horecagelegenheden. Dordrecht is ook rijk aan beelden en andere kunstwerken. Een wandeltocht door de stad is dus gegarandeerd een belevenis. Helemaal goed, want die wandeltocht krijgt u er bij de Amusetour gewoon bij!

Dordtse Amusetour

Een van de jongste deelnemers, maar dankzij het fantastische culinaire aanbod zeker niet de minste! Op 12 november kunt u voor de vierde keer in deze stad terecht bij maar liefst acht restaurants.

Kaarten zijn € 52,50, de tour is van 12 tot 17 uur.

 

bloem 2

Amusetour Dordrecht

Restaurants